sobota 3. března 2018

Kapka tepla v zimě

Další knižní tipy. Tentokrát na nějaké knihy, které zahřejí,
protože v tomto počasí je to hodně potřeba. Doufám, že zde
najdete nějaké nové knížky a budu ráda, když mi do komentářů
napíšete nějaké tipy na vaše oblíbené knížky.

Kapka tepla v zimě

1. Tisíc polibků
Slaďoučký a romantický příběh, u kterého si určitě popláčete.
Mladičká Poppy dostane od své babičky, která umírá, sklenici s 
tisíci papírovými srdíčky. Na srdíčka si musí zapisovat  jen své
výjimečné polibky, dokud jich nebude tisíc a nezaplní tak celou
sklenici. Rune se jako pětiletý chlapec stěhuje se svou rodinou z Norska do městečka Blossom Grove v Americe. A tady se právě seznamuje s Poppy. Dívkou, o které už od prvního pohledu tuší, že bude jeho osudovou. Od této knížky jsem asi čekala něco jiného, než co mi poskytla. Není to však myšleno ve špatném, právě naopak. Tisíc polibků je naprosto nezapomenutelná kniha. Pokud se chcete dozvědět více, zde je Celá recenze.

2. Selekce 
Myslím, že o této knížce jste rozhodně slyšeli. Kiera Cass se touto knihou proslavila a vůbec se nedivím. Úplně jsem si tuto sérii zamilovala a nejsem jediná. Ocitáme se na území Illey, kde jsou občané rozděleni do kast podle svého majetku - bohatství. V této zemi se tradičně pořádá Selekce. Soutěž, kdy si princ pozve do svého zámku 35 dívek z různých provincií a kast, a mezi nimi si vybírá svou budoucí choť. Naše hlavní hrdinka America Singler pochází z 5. kasty. Netouží po tom jet na zámek, ani po tom stát se princeznou a poté budoucí královnou, protože ona už si svého milovaného našla. Po domluvě se svojí maminkou a podané přihlášce do soutěže, America zjistí, že byla vybrána mezi dalších 34 dívek, které se budou ucházet o princovu ruku. Pokud jste tuto knížečku ještě nečetli, tak to rozhodně musíte napravit a myslím, že se v ní najdou i ti, kteří tento žánr moc nepreferují.

3. Falešný polibek
 Naše hlavní hrdinka, princezna Lia, se má vdát za prince z Dalbrecku, kterého však nikdy  neviděla. Svatba má ujednat mír mezi Morrighanským a Dalbreckým královstvím. Lia se však s tímto rozhodnutím nehodlá smířit, a proto ve svůj svatební den uprchne, společně se svou služebnou Paulie. Míří do města Terravin. Pauline toto místo popisovala jako naprostý
ráj. To však ale netuší, že obě dívky pronásledují dva záhadní mladíci. Jeden z nich je princ, kterého si měla Lia vzít a druhý nájemný vrah, který dostal za úkol Liu zabít. U CooBoo vyšel už i druhý díl, - Zrádné srdce, - a v dubnu by měl vyjít závěrečný díl, - Temná krása. Celou tuto sérii vám moc doporučuji. Nechybí v ní láska, akce ani napětí. V knize vlastně skoro až do konce nevíte, kdo je již zmíněný princ, a kdo nájemný zabiják. S touto skutečností, kniha nabírá úplně jiný směr a příběh, je o to dobrodružnější. A jak jinak, recenzi na tuto knihu, najdete zde.

4. Všem klukům, které jsem milovala
   Lara Jean byla už jako mnoho dívek v jejím věku, párkrát zamilovaná. Vždy, když
   chtěla, aby její zamilovanost pominula, napsala dotyčnému milostný dopis. Do krabice,
kterou měla pod postelí, schovávala dopisy a neměla v plánu, aby je někdy někomu ukázala. Jednoho dne však Lara zjistí jednu nemilou novinku. Dopisy, které si dlouhá léta schovávala, někdo ukradl a rozeslal. Jeden z těch kluků, kterému byl dopis poslán, je Josh, - bývalí přítel její sestry. Lara se teď musí vypořádat s tím, že její milostné dopisy vyšly na povrch a zjistit, kdo je rozeslal. Tuto velice slaďoučkou knihu, si zamiluje doslova každý. Autorka nám sepsala krásný a romantický příběh, plný jídla. Ano, jídla. Hlavní hrdinka totiž ráda peče, a proto radši mějte při čtení této knihy, něco dobrého u sebe. Celou recenzi, naleznete zde.

5. Siréna

Kahlen je se svou rodinou na lodi. Když plují po širém oceánu, uslyší zpěv. Přesněji, zpěv Sirén. Všichni na palubě se slepě vrhají do oceánu, ale jenom Kahlen prosí o pomoc. Oceán jí proto zachrání před utonutím, ale ne, jen tak zadarmo. Za odměnu, musí sloužit
sto let jako Siréna. Může žít jakžtakž normální život, ale za žádnou cenu nesmí promluvit. Hlas Sirén je totiž jaksi toxický, a kdyby ho slyšel normální člověk, vrhl by se do nejbližší vody a zahynul by. Kahlen musí čas od času s ostatními Sirénami nakrmit Oceán a to tak, že svým zpěvem budou lodě vést do záhuby. Druhou podmínkou je, že se nikdy nesmí zamilovat, protože patří jenom Oceánu. Co když ale Kahlen potká mladíka jménem Akinli, a toto pravidlo poruší? Kiera Cass. Od této autorky, jsem vám zde představila sérii Selekce. Teď tu máme její prvně napsanou knihu, ale vydanou až po Selekci. Musím uznat, že tato knížka je naprosto úžasná. Četla jsem jí několikrát, a to se musím přiznat, že se k přečteným knihám moc nevracím. Nebudu se tu moc rozepisovat, protože recenzi jsem psala a máte jí zde, ale pokud milujete romantiku, tak se vám bude tato knížka líbit.

2 komentáře:

  1. Falešný polibek teď dočítám a jsem z knihy neskutečně nadšená :) A můj tip? Třeba trilogie Láska podle Shakespeara, nenáročná, milá a celkově hrozně příjemná četba.. a pak trochu ujetý Stopařův průvodce, který prostě pobaví za každé situace :)
    Měj se krásně ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po trilogii Láska podle Shakespeara už dlouho pokukuji 😊 moc děkuju

      Vymazat