sobota 17. března 2018

Na lovu - Megan Spooner

Autor: Megan Spooner
Počet stran: 328
Rok vydání: 2018
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Kráska zná tajemný les lépe než kdokoli jiný. Cítí ho ve své krvi. I když vyrostla mezi šlechtici daleko od lesa, ví, že temný hvozd skrývá tajemství, která dokáže odhalit jen pravý lovec. Když její otec přijde o všechno jmění a Jeva se musí společně se sestrami odstěhovat pryč z města, uleví se jí. Uprostřed divočiny se nemusí přetvařovat a usmívat se na bohaté dámy – nebo se vdát za bohatého šlechtice….
Ale ve chvíli, kdy v lesích zmizí při lovu její otec, nemá Jeva na vybranou – musí ho najít. A jediná cesta vede po stopách stvoření, které se otec snažil ulovit. Přes varování sester se vydává do lesa a stopuje Zvíře až do jeho království – zakletého údolí, zničeného zámku a světa plného stvoření, o kterých slyšela pouze v pohádkách. Do světa, který ji může zničit, nebo spasit.
Zbývá jen jedna otázka. Kdo přežije tento lov: Kráska, nebo Zvíře?




Z mého pohledu...
Obchodníkova dcera Jeva, nelpí na šlechtické přízni a městských radovánkách a dává přednost volnosti v lesích. Jednoho dne, kvůli špatné investici jejího otce, přijde rodina o celý majetek a musí se přestěhovat do srubu v lesích. Aby uživila svou rodinu, chodí i přes nelibost svého otce, do lesů a loví zvěř. Její otec byl dříve skvělý lovec, ale čím více stárne tím více o svoje schopnosti přichází. Když se jednoho dne vydá hluboko de lesa a nevrátí se, Jeva se ho rozhodne jít hledat. Po cestě však nalezne někoho jiného. Na Zvíře, které chce Jevu využít pro vlastní účely a stane se jeho vězenkyní.

Jelikož miluju Retellingy a pohádku Krásky a zvířete, tato knížka pro mě byla prostě nutností. Už na první pohled snad každého zaujme nádherná obálka. Po prolistování a shlédnutí krásného propracování u kapitolek z pohledu Zvířete, jsem si vykračovala ke kase s knihou v ruce.
Upřímně, od knihy jsem očekávala něco trošičku jiného, ale i tak mě velice mile překvapila.
Styl psaní mi sednul, příběh byl velice čtivý a kapitolky rychle utíkaly.
Právě díky čtivosti knížky, přečtete i trochu nudnější začátek na jeden nádech. 

Co se týče postav, tam už to bylo horší. Nevím, jestli za to mohlo moje rozpoložení při čtení, nebo jestli ta knížka taková prostě je, ale přišlo mi, že celou dobu jela na stejné vlně. Postavy se nějak nevyvinuly a nepřišel nikde ani ten "wau" moment nebo nějaká část, která by mě donutila si říct "Jo tak to je dobrý". To samé tedy i u postav. Dozvěděli jsme se, že Jeva má dvě sestry a otce, ale tím to končí. Neměla jsem šanci se s nimi nějak sblížit.

Tímto nechci říct, že je kniha špatná. Není. Je to odpočinková kniha, u které sice už od začátku víte, jak dopadne, ale přesto čtete a čtete a konec vás překvapí. Pokud máte rádi retellingy, dejte knize šanci. Věřím, že se vám knížka bude alespoň trochu líbit.


6 komentářů:

  1. Super recenze, na knihu čtu hrozně rozporuplné recenze a nevím jestli se do ní pustit. Moc se mi líbí vzhledově, ale děj asi nebude úplně to pravé pro mě. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Od autorky jsem četla Ptačí zpěv a tam mi taky trvalo, než jsem si na její styl zvykla. A co se retellingu Krásky týče, jsem zarytý fanda ACOTARu, ale pořád přemýšlím, jestli dát šanci i tomuhle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme dvě❤️ a doufám, že si jí přečteš a bude se ti líbit

      Vymazat
  3. O téhle knize už nějakou dobu přemýšlím, ale to nejdřív musím dočíst 3 knihy, které mám rozečtené. Navíc mám teď "zákaz" za knihy utrácet dokud nedočtu všechno, co jsem nakoupila. :D Ale snad to bude brzo. Docela se na ni těším, tak snad nezklame.
    Hemitson.
    HTTP://BEFORE-THE-SHADOWS.BLOG.CZ

    OdpovědětVymazat