středa 10. ledna 2018

Křišťálový meč - Recenze

Autor: Victoria Aveyard
Počet stran: 416
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2016
Anotace: Krev Mare Barrowové je rudá jako většiny obyčejných lidí. Má ale nadpřirozené schopnosti jako Stříbrná, dovede ovládat blesky, což je zbraň, kterou chce královský dvůr získat pod svou kontrolu. Sice ji obvinili, že to vše jen předstírá a je prachsprostá podvodnice, ale jí se podaří uprchnout od Mavena, prince a přítele, který ji zradil. A Mare zjistí něco vskutku překvapivého – není jediná Rudá, kdo má podobné schopnosti.

Pronásledovaná Mavenem, z nějž se nyní stal pomstychtivý král, vyráží pátrat po rudostříbrných bojovnících, aby je vyzvala k souboji s jejich utlačovateli. Ale nehrozí snad Mare nebezpečí, že se z ní stane přesně taková zrůda, které se pokouší porazit? Nezlomí ji váha životů, jež je nutné položit ve jménu revoluce?


Z mého pohledu...
Mare se podařilo utéct od Mavena, který jí zradil a prohlásil za lhářku.
Ona se však nevzdává. V tom jí pomáhá i zjištění, že není jediná Rudá, která má schopnosti.
Proto se vydává hledat Novokrevné, aby stvořila svoji vlastní armádu.

Jelikož se jedná o druhý díl, tak bohužel z děje toho bohužel nemohu nic víc prozradit. Tato knížka zažíná přesně tam, kde skončil první díl, a proto nás autorka vtáhla do rozjetého děje.
Rudá královna se mi velice líbila, a proto jsem si musela přečíst i druhý díl. Začátek knihy mě hodně bavil, ale postupem to začalo být vcelku, řekla bych nudné.

Mare mě tam trošku začala štvát svým chováním, ale co se mi líbilo v této i ve třetím díle knihy je to, že Mare není ta hrdinka, která zjistí, že je jiná a hned všechno ovládá a je nejlepší. Dělá hodně chyb a jde vidět, že s tím nemá zkušenosti a celkově se učí ovládat své schopnosti. Autorka se v tomto díle zaměřuje hodně i na psychiku Mare. Vidíme tady, co s člověkem udělá ta tíha, která spadla na Mare.

Victoria Aveyard není jedna ze zrovna nejlepších autorek, ale přesto mě její knihy baví. Jak už jsem psala, většina knihy byla spíše nudná. Autorka to trošku zbytečně protahovala. No, knížk
a mohla být tenčí. Hodně se mi líbil konec, který se vážně povedl. Autorka nás tak navnadila na další díl a donutila se nedočkavostí třást. (ehm, aspoň u mě to tak bylo)

Postavy byly podle mě hodně pěkně vykreslené, jako to bylo u prvního dílu.
Maven. Jak víme, v prvním díle se z něj vyklubal pěkný hajzl. Pokud jste ho na konci prvního dílu neměli rádi, druhý díl tomu moc nepřidá.

U této knihy se bohužel objeví ta temná stránka vycpávkových druhých dílů.
Pokud se vám první díl knihy nelíbil, tak vám Křišťálový meč nedoporučuji, protože je podle mě slabší. Mě se ovšem kniha líbila a brzo můžete očekávat recenzi na Královu klec a doufám, že nebude tak chaotická a o ničem jako tahle.

Žádné komentáře:

Okomentovat