sobota 9. prosince 2017

Jeden z nás lže - Recenze

Autor: Karen McManus
Nakladatelství: Yoli
Počet stran: 368
Rok vydání: 2017
Anotace: Premiantka, princeznička, sportovní hvězda, školní grázl a kluk, co ví o každém všechno a nebojí se to napráskat všem. Tahle partička se sešla po škole, aby napravila své hříchy – konkrétně mobily při vyučování, kde nemají co dělat. Jenže ty mobily nebyly jejich a jeden z nich bude za hodinu mrtvý. Co se vlastně na Bayviewské střední stalo? Všichni přeživší mají motiv, protože jejich domnělá oběť plánovala zveřejnit jejich špinavá a ještě špinavější tajemství. Jenže jak poznat vraha, když každý má co skrývat?
Z mého pohledu...
Na tuto knížku jsem se vážně moc těšila. Thrillery mám moc ráda a jelikož to měl být ještě k tomu YA thriller, hodně mě to zaujalo. Natěšená jsem byla i z recenzí, které jsem si četla a názorů, které byly velmi kladné. Knihu jsem si objednala z Knižního klubu ještě s dalšími knížkami a jelikož mi balíček došel až po asi dvou týdnech, (Česká pošta nezklamala) tak jsem se na ní těšila ještě mnohem víc, a to možná byla ta chyba.

Můžeme začít u obálky, která je velmi zajímavá. Čtyři překryté tváře plné tajemství. Anotace taky hodně zaujme a nápad na knihu? Prostě super.

Od knížky jsem hodně očekávala a možná proto jsem byla tak zklamaná. Kniha byla vcelku čtivá, ale pro mě nudná. Když pomineme konec, který byl asi jediný dobrý tak jsem se do příběhu nutila. Na zadní stránce je napsané: Kdo sakra zabil Simona? a odpověď jsem já věděla už na straně sto. Určitě znáte ten pocit, když ani ne v polovině knihy rozlousknete tu "záhadu" a potom zbytek děje pozorujete hlavní postavy, jak šlapou vedle a vás to prostě nebaví. No, tak tak jsem to měla já.

Ze začátku se mi hodně pletli postavy. Vůbec jsem nevěděla o kom čtu a v hlavě jsem si musela přehrávat jaká postava má jakou roli. Když přistoupíme k samotnému příběhu tak mi to přišlo jako klasická teenagerská podprůměrná kniha, která nemá hlavu ani patu. Moc mi k celkovému příběhu neseděl konec. Celkově příběh o ničem a najednou takový konec? Byl jak odtržený od úplně jiné knihy. Od nějaké velmi dobré knihy, která kdyby byla napsaná celkově napínavě jak konec, byla by to paráda.

Za mě teda kniha ne a myslím, že s knížkami od Yoli jsem skončila. Ne, že by vydávala špatné knihy, to vůbec ne, ale mě ten styl prostě nesedne. Pokud jste knížku četli vy, určitě mi dejte do komentářů vědět, jak se vám líbila nebo nelíbila.  

Žádné komentáře:

Okomentovat