neděle 26. listopadu 2017

Co číst v zimě?

Ahojky, napadlo mě, že bych mohla napsat příspěvek o tipech na knížky. Samozřejmě nebudu dávat typy na knížky, které jsem četla, spíše bych se tady s vámi chtěla ''rozpovídat'' o různých knížkách. Myslím, že tak nové knížky naleznu já i vy. A dnes bych teda začala tématem ,,Co číst v zimě?'', tak doufám, že se vám to bude líbit a do komentáře mi napište, jestli s tím mám pokračovat :).


Tip č. 1:  Jako první knížečku tady máme Sněží, sněží od Johna Greena, Maureen Johnsonové a Lauren Myracleové. Myslím, že hodně z vás tuto knížku četlo a já doufám, že se brzo budu moct mezi vás zapojit. Už na pohled vypadá tato kniha kouzelně a myslím, že kouzelná bude i uvnitř. Kniha by měla obsahovat tři příběhy od tří různých autorů, které spolu tvoří uzavřený celek. První příběh vypráví o Lubilee, která musí o Vánocích odcestovat vlakem za babičkou a dědou. Vlak však uvízne do závějí a
Lubilee musí navštívit Waffle House. Tam však naráží na Stuarta, který jí nabízí střechu nad hlavou. Druhý příběh vypráví o třech kamarádech, kteří závodí s časem, aby se co nejdříve dostali do Waffle House, k
de se kromě Lubilee objeví i hromada roztleskávaček. A třetí, tím pádem poslední příběh vypráví o dětském zážitku Addie, která udělala obrovskou chybu a chce jí napravit. Mě tato knížečka velmi zaujala, a co vás?

Tip č. 2: Druhá knížečka je nově vydaná novinka z nakladatelství Fragment. Tato kráska už na mě čeká v knihovničce a hodně se na ní těším. Mělo by se jednat o knížku na motiv Sněhové královny a příběh by měl vyprávět o sedmnáctileté Snow, která je zavřená na klinice pro duševně choré. Na život mimo zdi ústavu si už ani nevzpomíná a jediné co má jsou podivné sny a Balea - nejlepšího kamaráda, svou první lásku a člověka, kterého dokázala zničit jediným polibkem. Když ale Bale zmizí, Snow se musí vydat po jeho stopách a s pomocí záhadného ošetřovatele, který jí pusté ven, se ocitne v Algidu. V mrazivé a nebezpečné zemi. Co na Snow čeká a zjistí pravdu, která na ni čeká?       Jak já se na ni těším :D.



Tip č. 3: Jako třetí knížečka na nás čeká - už na pohled veliká romanťárna - Polibek v New Yorku. Ta obálka je naprosto k popukání, nemyslíte? Příběh nás zavede do New Yorku, na letiště J. F. Kennedyho. Hlavní hrdinku Charlotte opustil přítel a ta se teď touží dostat do bezpečí své rodiny v Londýně. Její let byl ale bohužel zrušen a Charlotte je na Štědrý den bezradná. Co když se ale seznámí s klukem Anthonym, kterému dá jeho přítelkyně na letišti přede všemi kopačky, a bude jí dělat průvodce po New Yorku, než jí poletí další letadlo?
 To je tak sladký :3 Awww.




Tip č. 4: Další knížečkou je Vánoční zázrak od známého autora Jaye Ashera. Knížka vypadá naprosto kouzelně a na Vánoční období jak vyšitá. Příběh vypráví o Sieře, dívce, která vede dva životy. Jeden v Oregonu, kde vlastní její rodina farmu na vánoční stromky a druhý v Kalifornii, kam před Vánoci jezdí stromky prodávat. A opustit jeden, znamená, že jí schází ten druhý. Tak to je do posledních Vánoc, kdy Sierra potkává Caleba. Vzorného kluka, který před lety udělal chybu a platí za ni dodnes. Sierra se mu nehledě na jeho minulost, rozhodne pomoct a oba zjišťují, že nejsilnější ze všeho je pravá láska.




Tip č. 5: Pátou a zároveň poslední knížečkou je Dárek z pravé lásky. V knížce se vyskytuje několik mnoho povídek, které sepsalo dvanáct nejlepších autorů. Knížka podle mě vypadá úžasně, jen po mě nechtějte, abych vám tady vypisovala všechny příběhy :D. Knížka má být úžasná Vánoční oddechovka, která zahřeje u srdíčka lépe, než kterýkoli čaj. A jako všechny knihy, které jsem zmiňovala, má i tato naprosto překrásnou obálku. Tak vám doporučuji se zahrabat do peřin s horkou čokoládou a nějakou úžasnou vánoční romanťárnou.
                

4 komentáře:

  1. Sněží, sněží je hrozně super knížka. ♥ Zbylé knížky jsem nečetla, ale nevypadají úplně špatně. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné shrnutí. :) Kromě Sněží, sněží... (které už jsem četla) mám v plánu si přečíst všechny ostatní.

    OdpovědětVymazat