pondělí 6. listopadu 2017

Tisíc polibků - Recenze

Autor: Tillie Cole
Počet stran: 2017
Rok vydání: Yoli
Počet stran: 352
Anotace: „Možná jsme jako ten třešňový květ. Jako padající hvězdy. Možná jsme se milovali příliš moc, příliš mladí a zapláli tak jasně, že musíme zaniknout. Extrémní krása, rychlá smrt.“
Jeden polibek trvá okamžik. Tisíc polibků však může vydržet na celý život.
Jeden chlapec, jedna dívka. Pouto mezi nimi je ukováno v jediném o
kamžiku a střeženo v srdci celou dekádu. Jejich pouto vydrží navždy. Nebo tomu alespoň věří.
Když se sedmnáctiletý Rune Kristiansen po dvou letech vrací z rodného Norska do ospalého městečka Blossom Grove v Georgii, kde se v dětství spřátelil s Poppy Litchfieldovou, vrtá mu hlavou pouze jediné: Proč mu dívka, která byla druhou polovinou jeho duše a která mu slíbila, že bude věrně čekat na jeho návrat, přestala před dvěma lety odpovídat na jeho dopisy a telefonáty? Poppyino mlčení zlomilo Runovi srdce. Zatrpkl a zatvrdil se. Když však odhalí pravdu, zároveň zjistí, že ještě větší bolest ho teprve čeká.


Z mého pohledu...
Rune se jako pětiletý chlapec přistěhuje z Norska se svou rodinou do Amerického městečka Blossom Grove. A právě tady se seznamuje s Poppy. Právě díky Poppy si Rune pomyslí, že to nebude tak hrozné, jak očekával. Rune s Poppy se stanou nejlepšími přáteli. Navždy.

Poppyina babička, kterou hodně miluje, je ale vážně nemocná. Na smrtelné posteli dá Poppy velkou sklenici s tisíci srdíčky, na které si má zapisovat své výjimečné polibky. Poppy překonává smrt své babičky a čím dál více se zamilovává do Runeho. Jsou do sebe zbláznění a vyvíjí se z toho láska jako trám. Život však není jen růžový... Rune se musí vrátit zpět do Osla. Jeho otec tam musí jen kvůli své práci a je jisté, že nejen tak na krátkou dobu. Můžou tuto zkoušku oba zvládnout? Vydrží jim tato láska i v odloučení?

Poppy za krátkou dobu přetrhne s Runem kontakt. Nebere mu telefony, neodpovídá na sms a nedává o sobě vědět. Rune s tím nemůže nic dělat a navíc zjišťuje, že Poppy a její celá rodina z města odjely a nikdo neví kam.

Jejich odloučení trvá dva roky. Rune se po této době vrací zpátky z Osla jako sedmnáctiletý mladý muž. Náhodou se tuto dobu vrátila i Poppy, ale kde byla? Sám Rune je jiný. Jeho zlomené srdce zaplnila zlost. Uzavřel se do sebe a začal kouřit. Dokážou si k sobě znovu i po letech najít cestu zpátky?

Už při pohledu na knížku jsem věděla, že si jí musím přečíst. Miluji romantické příběhy a podle recenzí měl tento stát za to. Na knížečce mě jen mrzí anotace, prozradila nám velmi důležitou informaci, a tak to v knížce nebylo to pravé.

Autorka měla krásný styl psaní. Příběh se četl lehce a jelikož je toto téma vcelku těžké a vyhledávané a tím pádem častěji nezvládnuté, autorka si s tím poradila suprově. Příběh je psán z dvou pohledů, a to tedy z pohledu Rune a z pohledu Poppy. To dva pohledy se krásně doplňují, takže je v knížečce vše krásně přehledné.

Postavy jsem si hned zamilovala. Rune, drsný kluk z Norska s krásnýma modrýma očima, dlouhými, blond vlasy a láskou k fotografování. Měla jsem tuto postavu ráda a jeho kapitolky se mi moc líbili.

Poppy jsem ale zbožňovala. Energická, mladá dívka, která měla srdce na pravém místě. Milovala jsem, jak autorka popsala Poppyinu lásku k hudbě. Úplně jsem se s ní vžila a chápala jsem jí a nápad s tisíci polibky jsem si oblíbila a v příběhu byl nádherně zakomponovaný.

Příběh je plný čisté lásky a romantiky. Knížka nás naplní štěstím a krásným pocitem. Donutí vás se zamyslet nad vlastním životem a věřit v něco víc. Knížka se mi opravdu moc líbila. U knížek nějak moc nebrečím, ale musím přiznat, že u téhle jsem si to vybrala. Bylo to krásné, ale vážně strašně smutné. Konec knížky jsem rozdýchávala se slzami v očích. Nebyla jsem potom schopna se začíst do nové, ale jen přemýšlet a brečet.

Knížku vám moc, moc doporučuji. Nezapomeňte si kapesníky a doufám, že se vám knížka bude líbit aspoň tak z poloviny jako mě. A moje srdce málem puklo.

2 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze :) Mám ráda silné knihy, které ve mě umí vyvolat pořádné dojmy :) Tak se určitě chystám i na Tisíc polibků :)

    OdpovědětVymazat