neděle 12. listopadu 2017

Dívka z inkoustu a hvězd - Recenze

k
Autor: Kiran Millwood Hargrave
Počet stran: 228
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Od chvíle, kdy na ostrov dorazil guvernér Adori, nikdo nesměl překročit hranici mezi Gromerou a zbytkem ostrova. Isabelle ale i tak sní o tom, že jednou prozkoumá každičký centimetr Zapomenutého území, které leží hned za hranicemi. Svůj sen si splní, když zmizí její nejlepší kamarádka a Isabelle se vetře do pátrací skupiny - je přeci dcerou kartografa. Kdo jiný by měl skupinu provést nebezpečnou pustinou jen za pomoci map a hvězd?

Z mého pohledu...
Isabelle žije se svým otcem na ostrově, kde lidé nebydlí zrovna v nejlepších podmínkách. A to od té doby, kdy ostrovu začal vládnout guvernér Adori a který rozdělil ostrov a dvě části s tím, že obyvatelé nesmějí překročit hranice druhé části ostrova. A protože je Isabelle dcerou kartografa a touží po prozkoumání a zmapování těchto oblastí, tak se jí tento zákon nezamlouvá. Isa také miluje příběhy o ostrovu, které jí vypráví její otec a ráda by se o těchto příbězích dozvěděla více. I když Isa opovrhuje guvernérem jako většina lidí z ostrova, její nejlepší kamarádkou je právě jeho dcera. A když jí jednoho dne unesou a Isa se vetře do pátrací skupiny jejího otce a má tak možnost prozkoumat druhou část ostrova, zjistí pravdu o všech příbězích, které tak miluje a zažije své vlastní dobrodružství.

Možnost si přečíst tuhle knížku jsem dostala a letošním Humbooku, kde jsem jí měla ve VIP balíčku. Upřímně, když jsem knížku dostala, byla jsem překvapená, protože jsem vůbec nevěděla o co se jedná a ani jsem neslyšela že by měla u nás nějaká podobná vyjít. Knížečka byla ale na pohled nádherná a uvnitř krásně zpracovaná. Hodně jsem se na ní těšila. 

Kniha se podle mě se řadí mezi výjimečný young adult příběh. Čtenář každého věku si v něm najde to svoje. Nedá se jí upřít jistá originální a velmi zajímavá složka a i čtenáři, kterého knížka moc nezaujme, tak se mu určitě vryje do paměti.

Osobně si myslím, že tato knížka není vážně pro každého. Je plná myšlenek a je psaná takovým specifickým stylem, který nemusí každému sednout. Mě osobně se knížka moc líbila, ale já miluji podobné a stejně originální příběhy.

Hlavní hrdinku Isu jsem si oblíbila, i když jsem neměla moc možností se s postavami moc vžít. Knížečka byla velmi krátká, což se u fantasy knížek moc často nestává. Spíše mám problémy, že jsou knihy zbytečně protáhlé, ale u této mi to scházelo. V příběhu bylo vcelku hodně částí, ve které jste měli s postavami soužit, ale jelikož jste prostně neměli šanci je poznat, tak to prostě nešlo. Vím, že se opakuji, ale je to tak.

Já jsem byla s knížkou velmi spokojena. Jak s příběhem, tak s velmi graficky povedenou stránkou. Moc děkuji Humbooku za umožnění si knížku přečíst a moc vám jí doporučuji. 

4 komentáře:

  1. Já si prostě nemůžu pomoct, ale ta bílá verze je hezčí! :D
    Do knížky se asi pouštět nebudu, nejsem si jistá, že by to byl můj šálek kávy. Každopádně, povedená recenze. :)
    Fandom Before Blood CZ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Též si myslím, že bílá verze je hezčí (i když jsem neviděla to oficiální, ale zdá se mi to)
      Moc děkuji ☺☺

      Vymazat
  2. Musím se přiznat, že mě tahle knížka moc nezaujala, ale super recenze!

    Každopádně sem vypozorovala, že booktubeři a knižní blogeři dostávaly bílou obálku a ta mi přijde mnohem hezčí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to je pravda :) též mám bílou obálku a je nádherná ☺☺
      Moc děkuji 💜

      Vymazat