neděle 19. listopadu 2017

S vědomím konce - Recenze

Autor: Molly Crow
Počet stran: 288
Nakladatelství: Klika
Rok vydání: 2017
Anotace: Prožila už stovky životů, ale nikdy je vlastně opravdu nežila.
Teď, v těle Sally Bakerové, má dost zabíjení a přeje si jediné: být normální. Jenže oheň v jejím nitru stále doutná a čeká na sebemenší zaváhání, aby lidstvu znovu ukázal svou sílu. Sally bude stát hodně sil udržet ho v sobě. A jako by už neměla dost problémů sa
ma se sebou, potká Briana. Prvního muže, který v ní zažehne žár, jaký dosud nepoznala.
Dokáže se Sally i přes všechny nové pocity ovládnout, nebo se lidé mají mít opět na pozoru? A co Brian, může vůbec obyčejný smrtelník tenhle ohnivý románek přežít?


Z mého pohledu...

Sally vypadá na pohled jako normální dívka. Má však tajemství, se kterým se nemůže nikomu svěřit. Vážně nikomu. Sally je jedna z elementů, přesněji oheň a už nechce zabíjet jako v minulých životech, ale přeje si být normální. Chce být tou dcerou na kterou budou rodiče pyšní a žít normální život bez toho, aby si už nemusela stále dávat pozor na to, jestli se náhodou neprozradí. Bojuje s tím do doby, než potká Briana, otravného kluka, který ji obrátí život vzhůru nohama. Sally tak musí bojovat sama se sebou a s láskou, kterou k Brianovi začíná cítit.

Knížku jsem poprvé viděla u Markéty na kanále (Svět podle Marillee) a velmi mě zaujala. Nikdy jsem nebyla moc na knížky od českých autorek, protože mě jednoduše snad žádná nezaujala, ale řekla jsem si, že to zkusím a nelituju toho. Tímto děkuji autorce za zaslání knížečky.

Jako první mě na knížce zaujala samotná obálka, která se mi moc líbí a k tématu knížky se vážně hodí. Hned po přečtení první kapitolky mě velmi mile překvapil styl autorčina psaní a celkově čtivost knížky. Velmi mi to padlo a knihu jsem měla přečtenou za den.

V knížce byla spíš hlavní ta romantická linka než fantasy, což mi vůbec nevadilo. Podle recenzí, které jsem četla, se knížka rozjela až někde před polovinou. Pro mě knížka začala hned první stránkou, protože takovou romantiku já ráda. V příběhu jsem našla vše, co mám ráda. Byla tam akce, láska i dobrodružství a ten konec? Nutně potřebuji další díl.

Hlavní hrdinka mi byla velmi sympatická. Snažila se sama se sebou bojovat a udržet ten oheň v sobě. Byla statečná, odvážná a sarkastická, což se mi líbilo. Měla strašně moc ráda svou nynější rodinu. Jak svou maminku, tak svého bratra. Pravda byla, že mi chviličku lezla na nervy tím svým "Brian je tak dokonalý. Úžasný apod." Ale jinak jsem jí měla vážně ráda. Briana jsem si na druhou stranu moc neoblíbila. Nemám moc ráda kluky, kteří jsou takový otravní jako byl právě Brian. Byla jsem na něho i naštvaná, protože furt Sally oblbovával, což se mi vůbec nelíbilo. Prostě nemám ráda, když je nějaká holka až moc hotová z kluka, kterého nemám v knížce ráda.

Knížka se mi vážně moc líbila a těším se moc na další díly (snad budou brzy) a vám radím, aby, jste se šli rychle kouknout na tuto knížku do knihkupectví.

Ps: Poslední dobou mám pocit, že píši strašně krátké recenze...

4 komentáře:

  1. Sarkastická hrdinka? To zní skvěle! Nejsem si sice jistá tím, že knížku tvoří převážně romantická linka, ale třeba by mě to bavilo.
    Hezká recenze. :)
    Fandom Before Blood

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :)
      Taky mě moc nelákala ta romantika, ale nakonec se mi vážně moc líbila

      Vymazat
  2. Skvělá recenze, to vypadá jako kniha přesně pro mě :) sarkastické hrdinky mám ráda :)

    OdpovědětVymazat