středa 27. září 2017

Ostrov lhářů - Recenze

Autor: E. Lockhart
Počet stran: 264
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: Host
Anotace: Přečtěte si to. A jestli se Vás někdo zeptá, jak to skončí, prostě LŽETE! Báječná rodina Sinclairových. Soukromý ostrov. Velice bystrá dívka, se kterou je něco v nepořádku. Skupina čtyř přátel – lhářů –, jejichž přátelství začne být destruktivní. Revoluce. Nehoda. Tajemství. Lži a další lži. Pravá láska. Pravda.

Z mého pohledu...
Myslím si, že jste o této knize už slyšeli. Já sama jsem na ni narazila v knihkupectví a celkově mě zaujala. Dobře jsem udělala, že jsem si pře čtením nečetla o čem kniha je, protože tak to pro mě bylo mnohem větší překvapení.

Knížka se četla velmi dobře, a tudíž jsem jí měla přečtenou opravdu za malou chvilku. Je napsána velice jednoduše, takže nemusíte mít strach, že bude knížka obsahovat zbytečně dlouhé věty o ničem. Na začátku budete zřejmě trochu zmatení, tedy aspoň já jsem byla, ale v průběhu děje pochopíte, že je to vlastně součást příběhu a je to vše krásně promyšlené.

Knížka tedy vypráví o velmi bohaté rodině, která na venek působí dokonale. V knize je ale úžasně popsáno, jak to vlastně je ve skutečnosti a jaký účinek mají na lidi nemalé peníze a jak to může ovlivnit jejich život. Součástí rodiny jsou čtyři lháři, - Cadence, Mirren, Gat a Johny. Je jim patnáct, jen tak se spolu poflakují a prostě si užívají volna. Na první pohled se zdá, že je nic netrápí a že je vlastně nemá co trápit.

Naše vypravěčka Cadence je o dva roky starší. Zažila nehodu, při které ztratila paměť a nepamatuje si co se stalo na ostrově v "létě patnáct". Trpí silnými migrénami, lituje se a je silně naštvaná, protože jí nikdo nechce nic říct. Všichni jí na její dotazy odpovídají vyhýbavě nebo jí neodpoví vůbec a někteří členové rodiny se chovají podivně. A Cadence si prostě nemůže vzpomenout, i když strašně chce. Co se vlastně na ostrově, v "létě patnáct" stalo?

Už od začátku jsem byla natěšená a napjatá, jak to všechno vlastně bude. Kniha je udávaná jako thriller což jsem ze začátku nechápala, protože mi to přišlo jako průměrná knížka pro náctileté. Postupně jsem ale měnila názor. Příběh se mi moc líbil, a poslední řádky jsem četla s otevřenou pusou a to doslova. Po dočtení jsem jen tak koukala do zdi a přemýšlela a vše si dávala do hromady. Byl to vážně úžasný zážitek.

Ani nevím, komu mám knížku doporučit. Mě se strašně líbila, i když čtu převážně fantasy a takovou tu dívčí romantiku. Osobně si myslím, že se vám bude Ostrov lhářů líbit. Alespoň trochu určitě. Pokud vás bude na začátku nudit, tak jí určitě neodkládejte, protože to stojí za to.

Víc vám toho bohužel nenapíšu, protože to ani nejde vyzradila bych vám celý děj. Takže si knížku určitě přečtěte a na viděnou u další recenze.

Žádné komentáře:

Okomentovat