pondělí 2. dubna 2018

Dívka v ledu - Robert Bryndza

 
Autor: Robert Brynda
Nakladatelství: Grada
Počet stran: 448
Rok vydání: 2016
Anotace: Poté co je v parku v jižním Londýně pod vrstvou ledu nalezeno tělo mladé ženy, na místo přijíždí detektiv šéfinspektor Erika Fosterová. Oběť, krásná dívka z mocné a bohaté rodiny, měla podle všeho dokonalý život.
Když Erika začne pátrat hlouběji, vynoří se souvislosti mezi její vraždou a smrtí tří prostitutek, které někdo
uškrtil, svázal jim ruce a hodil do vodních ploch po Londýně.
Jaká je spojitost mezi dcerou vlivného lobbisty, který si myslí, že může ovlivňovat i vyšetřování, a mrtvými imigrantkami? Jaké temné tajemství dívka v ledu skrývala?
Čím více se Erika přibližuje k odhalení pravdy, tím více se vrah blíží k Erice. Poslední případ detektiva šéfinspektora Fosterové skončil katastrofou a smrtí pěti policistů včetně jejího manžela. Eričina kariéra visí na vlásku, musí bojovat s vlastními démony i s vrahem, který je hrůznější než kdokoliv, komu čelila v minulosti.
Dopadne ho dříve, než udeří znovu?
Z mého pohledu...
Mladá, krásná dívka z bohaté a vlivné rodiny, byla nalezena mrtvá pod vrstvou ledu. Na místo vyšetřovaní přijede detektiv šéfinspektor Erika Fosterová. Erika je velmi nadaná detektivka s velice pestrou minulostí, ale její poslední případ dopadl katastrofálně a zemřelo při něm pět policistů. Jedním z nich byl její manžel. Kromě oběti a vraždy tří prostitutek, které se spojují s případem, Eriku pronásledují noční můry z minulosti. A když se k tomu přidá i samotný vrah, který má na ni zálusk, musí Erika čelit hrozivějšímu případu než kdy jindy.
 
Po této knížce jsem už dlouho pokukovala, ale přečíst si jí mě až nakoplo Nakladatelství Grada, které bylo tak laskavé a knihu mi poslalo na recenzi, za což jim moc děkuji. 
Už od začátku je kniha velmi čtivá zajímavá. Já osobně jsem byla napjatá po celý příběh a o to záživnější mi přišel samotný konec. Bylo tam vážně hodně překvapivých informací a tolik zvratů, že vás kniha nenechala vychladnout. 

Postavy byly strašně pěkně vystihnuty, takže jsem měla volnou cestu k tomu, abych se s každou seznámila a udělala si o ní obrázek. Erika Fosterová mi byla jako hlavní postava velice sympatická. Občas mi přišlo, že se zachovala až moc drze, ale postupně se mi to zalíbilo a více jsem se s ní ztotožnila. Hodně mě bavili i části Eričina soukromého života a její minulosti.                                                                                                         Fakt, že je knížka trochu sprostější mi vůbec nevadil a ani jsem to moc nevnímala. Hodně se mi líbila i propracovanost příběhu. Celé vyšetřování bylo reálné, krásně všechno do sebe zapadalo a to celé spadalo do kolonky "Akční a Napínavé".

Celkově bych knihu ohodnotila velice kladně. Zabavila mě, líbila se mi a překvapila mě. Na další knihy od Roberta Bryndzy se hodně těším a pokud jste zatím nic od tohoto spisovatele nic nečetli, rychle to napravte.



2 komentáře:

  1. Pěkná recenze :) Já od Dívky v ledu teda čekala o dost více, naštěstí další díly už mi spravily chuť :) Tahle série je díl o dílu lepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju 😊😊 doufám, na další díly se hodně těším

      Vymazat