čtvrtek 28. prosince 2017

Zrádné srdce - Recenze

Autor: Mary E. Pearson
Počet stran: 320
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2017
AnotaceDruhý díl série Letopisy Pozůstalých. V zajetí barbarského krále mají Lia a Rafe jen malou šanci na útěk. Jejich jedinou nadějí je spoléhat na to, že král bude příliš ohromen jejím darem, než aby je popravil. Královo zaujetí Liou je však větší, než se na první pohled zdá. Stále je tu i Rafe, který jí lhal, ale pro její ochranu obětoval vlastní svobodu. Zatímco se probouzí Liinym dar a ona poznává sama sebe, je jí jasné, že ji čekají rozhodnutí, která ovlivní její zemi… i její vlastní osud.
Z mého pohledu...
Jak se říká, druhý díl je vždy nejslabší. No... u této knihy to rozhodně neplatí. Falešný polibek se mi osobně velice líbil a těšila jsem se na další díl. I když jsem čekala na druhý díl asi jen 3 měsíce (to "jen" jsem použila proto, protože například na knížky od Sarah. J. Maas musím čekat třeba rok) zdálo se mi to strašně dlouho a když Zrádné srdce vyšlo, hned jsem si ho musela koupit. Problém nastal až v okamžiku, kdy kniha ležela v rohu mého pokoje zabalena v balícím papíru a já musela počkat až do Vánoc, protože jsem věděla že pod stromečkem moc knih mít nebudu.

Už na první stránce jsem se do knížky pořádně ponořila a nemohla jsem se odtrhnout. Začetla jsem se v šest hodin večer a když už jsem si řekla, že půjdu spát zjistila jsem, že je půl třetí ráno. Kniha je velmi čtivá stejně jako první díl. 

Liu mám hodně ráda. Přijde mi sympatická, odvážná a i přesto, že je mladá a tolik toho viděla, je stále statečná. Hodně jsem si tu oblíbila i postavu Kadena. Nevím proč, ale dokázala bych si s ním Liu představit asi lépe než s Rafem. Ale neříkám, že jsem Rafea neměla ráda, to ne. Pro Liu by udělal cokoli, a to že za ní jel takovou dálku, je jen důkaz. No uvidíme, jak to autorka vymyslela ve třetím díle.

Knížka byla dobrodružná a plná zvratů. Autorka uměla dokonale zakončovat kapitolky tak, aby, jste se s očekáváním vrhly hned na další. Nebyly ani moc dlouhé, takže jste se u knihy nenudily.
Zkráceně, kniha se mi moc líbila a moc se těším na další díl. Doufám, že si jí přečtete a pokud jste nečetli ani první díl, tak to rozhodně napravte.

4 komentáře:

  1. Pěkná recenze :) První díl se mi moc líbil a teď se nemůžu dočkat, až se začtu i do Zrádného srdce :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě jsem nečetla, ale zkusím to napravit :)

    OdpovědětVymazat