sobota 14. října 2017

Humbook 2017

Asi všichni víte, že 7.10 se v praze konala literární akce a to HumbookFest 2017. Myslím že většina z vás se akce zúčastnila a kdo se dostavit nemohl, věřím, že příští rok se to určitě podaří a budete se moct dostavit :). Humbook se konal i minulý rok, ale v tu dobu jsem já bohužel nemohla, takže jsem byla letos poprvé.

Na Humbooku jsem strávila celkově dvanáct hodin a bylo to víc než dost. Celou dobu jsem sebou měla pět knížek na podepsání, plus knížky které jsem si na Humbooku koupila nebo dostala ve VIP balíčku. Vážně mi na konci dne upadávali ruce :D.

Celou akci vedla příjemná atmosféra a tak celkově to bylo příjemné, až na pár vyjímek:

1. Místo - Vážně mě překvapilo, kolik bylo na Humbooku lidí a to bylo právě to. Všude byly hrozné tlačenice a velice dlouhé řady, třeba řada na stánek na koupi knížek. To byla hrůza. Nebo na besedách půlka lidí stálo, protože bylo málo míst na sezení, což není zrovna dvakrát příjemné.

2. Autogramiáda - Čekání na podpisy zahraničních autorek bylo teda vážně něco. Tři hodiny jsem čekala v řadě a z toho asi hodinu a půl, v úplně vydýchané místnosti, což mi upřípně vážně dělalo problém abych tam sebou nesekla. Čekání by mi ani tak nevadilo, ale mohlo to být celé hotové za hodinu, kdyby se tam s autorkami každý nefotil a nevedl dlouhé rozhovory. Ale pravda, že za to čekání to stálo.

3. Překrývání - Vcelku mi vadilo, že se různé besedy a workshopy překrývali. Třeba kvůli besedě s Anitou Grace Howard jsem nestihla Harryho Pottera, což mě hodně mrzelo. Ale věřím, že se to příští rok spraví :).

To by bylo tak všechno, co mi tak na Humbooku vadilo, ale jinak jsem byla vážně spokojená. Nejvíce jsem se těšila na Jenny Han, A. G. Howard a Joelle Charboneau. Všechny tři autorky mi přišli strašně příjemné a usměvavé a tak celkově pozitivní. Jejich besedy se mi vážně líbili a hodně mě bavil i A-Z Book tag u kterého jsme se hodně dozvěděli vůči otázkám celé abecedy. Čirou náhodou, protože jsem byla unavená a potřebovala jsem "voraz", jsem se ocitla na besedě Vladimíra Zibury. Musím říct, že tato beseda mě nejvíce bavila a hodně jsem se nasmála, vážně mě to hodně nalákalo si od autora něco přečíst.

Na Humbooku jsem dostala i dárky k VIP lístku, které se mi vážně líbili. Knížečka Dívka z prachu a hvězd mě uchvátila a zápisník se mi moc líbil, jsem vděčná i za záložky a za slevové poukazy :).
Příští rok určitě dorazím znovu s VIP lístkem. Byla jsem hodně ráda i za to, že jsem potkala svoje oblíbené booktuberky jako například Svět podle Katky, Moly v knize a nebo Svět podle Marillee. Všichni mi přišli strašně příjemní a byl to úžasný pocit, trávit čas s někým, kdo sdílí stejnou vášeň jako vy sami.

Opravdu se mi to líbilo a doufám, že vám taky a doufám, že dorazíte i příští rok.


Jinak se moc omlouvám za kvalitu fotek. Nějak nebyl čas fotit a ani jsem si sebou nebrala foťák :D.






2 komentáře:

  1. Hezky napsaný report z Humbooku :) Já tam letos byla poprvé :) Moc se mi líbil program a že jsem poznala spoustu skvělých lidí. Ale na autogramiádu a dlouhé fronty jsem neměla nervy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani se ti nedivím :) já myslela, že se v té frontě složim
      A děkuji ☺

      Vymazat