úterý 12. září 2017

Možná jednou - Recenze

Autor: Colleen Hoover
Počet stran: 392
Rok vydání: 2017Nakladatelství: Yoli
Anotace: Sydney žila v dokonalém světě – dobrá škola, práce, skvělá kámoška i úžasný přítel. Jenže pak zjistí, že její přítel ji podvádí a nádherná bublina perfektní idylky praskne. Naštěstí je tu záhadný soused a jeho hudba, který dá Sydney novou naději. Ale psát písně, stejně jako žít vlastní život, není nikdy snadné…

Z mého pohledu...
Sydney se v jeden den rozpadne celý život, a to ještě v den jejích dvacátých druhých narozenin. Zjistila, že jí její přítel podvádí se svou nejlepší kamarádkou a k tomu spolubydlící. Okamžitě si balí věci a bez rozmyslu kam jít, odchází. Až poté si uvědomí že nemá kde bydlet. Naštěstí se situace ujme hudebník Ridge, který bydlí naproti. Sydney tak nachází nový domov, trochu bláznivé přátele a možná i lásku. Je to ale mnohem složitější, než si myslela, - Ridge je totiž hluchý, a ještě k tomu má přítelkyni Maggie, kterou opravdu miluje a Sydney jí nechce provést to samé, co se stalo jí samotné. A tak Sydney nezbývá nic jiného než doufat, že možná jednou nastane ten pravý čas...

Na knížku Možná jednou, jsem se neskutečně těšila. Od knížky jsem měla veliké očekávání a zaujala mě jak anotace, tak už jen samotná obálka. S autorkou Colleen Hoover to byla moje první zkušenost a rozhodně ne poslední.

Knížka byla neuvěřitelně čtivá, a i když má kniha necelých 400 stran, budete jí mít přečtenou velice rychle. Hodně tomu pomáhají i textové zprávy, které slouží jako hlavní komunikace mezi Sydney a Ridgem, což mě na knize velice zaujalo.

Příběh je naprosto neuvěřitelný. Ačkoli se může kniha zdát na pohled jako obyčejný román na oddech, není to mu tak. Knížka v sobě skrývá o mnoho víc a donutí vás se hodně zamyslet. Příběh je napsán přesně na to, aby, jste prožívali všechny pocity s hlavními hrdiny. Knížka se zaměřuje hlavně na lásku a hudbu, která jsou v knížce úplně nádherně vyjádřena.

Jak už jsem psala, knížka je velice spojena s hudbou, a proto se mi neskutečně líbil playlist, který jsem našla hned po otevření knihy. Jedná se o osm písniček, které vytvořil zpěvák Griffin Peterson a jejichž texty se v knížce postupně objevují. Playlist najdete buď na oficiálních stránkách uvedených v knize nebo například na Spotify jako album pod názvem Maybe Someday. Podle mě je to vážně úžasný a originální nápad.

Tato kniha mě dokázala mnohokrát rozesmát, ale i rozbrečet. Jedná se o srdcervoucí příběh, který vás nenechá jen tak.

Příběh je vyprávěn z pohledu dvou postav. První z nich je Sydney. Jedná se tedy o dívku, která se po zjištění že ji přítel podvádí objeví u Ridge doma. Velice jsem si jí oblíbila, přišla mi jako strašně sympatická a správná holka. V knížce hrála velice silnou, což se mi velice líbilo, a hlavně i proto jsem si jí oblíbila. Jako druhou postavou je Ridge. Ze začátku, jsem ho měla ráda, ale s postupem čtení knihy mi přišel čím dál tím míň sympatický. Ale když se podívám na celou věc z jeho pohledu, ani se tomu moc nedivím. Pohledy obou hrdinů se mi neskutečně líbili a hlavní bylo, že autorka dokázala úplně perfektně popsat pocity obou postav.

Knížka se mi tedy neskutečně líbila a všem jí doporučuji. Je to výjimečný a dojemný příběh s úžasným dějem, a proto jen přeji úžasné čtení (a nezapomeňte si kapesníčky).

Žádné komentáře:

Okomentovat