úterý 29. srpna 2017

Falešný polibek - Recenze

Autor: Mary E. Pearson
Počet stran: 368 
Rok vydání: 2017
Vydavatelství: CooBoo
Anotace: Království Morrigan je ponořeno v tradicích a příbězích o dávném světě, ale některé tradice princezna Lia nemůže překousnout. Například sňatek s někým, koho nikdy nepotkala. To vše pouze kvůli zajištění politického
spojenectví.
Lia má všeho po krk a je připravena začít nový život. V den své svatby utíká do na míle vzdálené vesnice, kde se usazuje mezi obyčejnými lidmi a především dvěma záhadnými a přitažlivými muži – jedním princem,
kterého si měla vzít, a jedním vrahem, který má za úkol ji zabít. Obklopena tajemstvími a lžemi musí Lia odhalit nebezpečné skutečnosti, které otřesou celým jejím životem, zatímco se pomalu začíná zamilovávat do jednoho z dvou cizinců.


Z mého pohledu...

Naše hlavní hrdinka, princezna Lia se má provdat za prince z Dalbrecku – kterého, však nikdy v životě nepotkala, - aby ujednala mír mezi královstvím Morrighan a Dalbreck. S tímto rozhodnutím však Lia vůbec nesouhlasí, a proto se rozhodne se svou komornou, - nejlepší přítelkyní, - Pauline, ve svůj svatební den utéct. Mají namířeno do městečka Terravin, které jí Pauline popisovala jako úžasné místo. Princezna však vůbec netuší, že ji sledují dva záhadní mladíci, které potká v hostinci, ve kterém začala pracovat, aniž by vůbec tušila, o koho jde. Lia oba mladíky okouzlí, stejně jako i ji oba mladíci zaujmou. To však netuší, že jeden z mladíků je princ, kterého si měla vzít a druhý vrah, který má za úkol jí zabít.


O téhle knížce jste už určitě slyšeli, nebo jste jí už četli. Poslední dobou je k vidění opravdu všude a já se ani nedivím. Na knížce se mi hodně líbilo, že až skoro dokonce, musíte hádat, který z chlapců je onen princ a který vrah. Já osobně jsem si myslela že to na 100 % určitě vím, ale nakonec jsem byla úplně vedle. Od knížky jsem měla velké očekávání, která se mi i splnila.

Autorka si dokázala velmi dobře poradit s novým, do detailu propracovaným světem. Hltala jsem stránku za stránkou. Knížka byla krásně napsaná, čtivá s vynikající atmosférou i dějem.

V knížce mě hodně zaujala hlavní hrdinka. I když není vycvičená k boji, tak aby si poradila v každých situacích a dokázala se o sebe postarat, tak nikdy nedovolí, aby kdokoli viděl její slabou stránku, a proto se snaží být silná a neoblomná.

I oba mladíci, - Rafe a Kaden – mně zaujali. Oba jsou svým způsobem sympatičtí a nikdo z nich není špatný, jen jeden z nich je donucen v souhrnu okolností dělat špatné věci. Přesto sem si víc oblíbila prince a jsem zvědavá pro koho se Lia v dalších dílech rozhodne a jestli nezměním názor.

Knížka se mi nakonec velmi líbila. Jsem z ní nadšená a všem jí mohu doporučit. Teď musím jen počkat do přeložení dalších dílů Kroniky pozůstalých.








Žádné komentáře:

Okomentovat