čtvrtek 29. března 2018

Jiskra v popelu - Sabaa Tahir


Autor: Sabaa Tahir 
Počet stran: 456
Nakladatelství: Host
Rok vydání: 2016
Anotace: Sirotek bojující za svou rodinu. Voják bojující za svobodu. Jiskra v popelu je epická fantasy, která se odehrává v brutálním světě připomínajícím Římskou říši.
Laia je dívka z lidu Učenců, který žije pod krutou nadvládou válečnického Impéria. Když je její bratr z
atčen za velezradu, nabídnou jí učenečtí povstalci bojující proti Impériu dohodu: pokud se nechá prodat jako otrokyně na imperiální vojenskou akademii Šerosráz a bude pro ně špehovat, odboj zachrání jejího bratra před popravou.
Elias, nejlepší voják na šerosrázské akademii, je znechucený pronásledováním a zabíjením Učenců a rozhodne se dezertovat. Než však stačí utéct, dostane příkaz zúčastnit se zkoušek, nemilosrdného klání, z něhož má vzejít nový válečnický císař. Prohrát znamená okamžitou smrt, zvítězit znamená ztratit vlastní duši.
Když se Laiiny a Eliasovy cesty na Šerosrázu zkříží, oba zjistí, že jejich osudy jsou propletené víc, než by si kdy dokázali představit, a že jejich rozhodnutí může změnit budoucnost celého Impéria.

sobota 17. března 2018

Na lovu - Megan Spooner

Autor: Megan Spooner
Počet stran: 328
Rok vydání: 2018
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Kráska zná tajemný les lépe než kdokoli jiný. Cítí ho ve své krvi. I když vyrostla mezi šlechtici daleko od lesa, ví, že temný hvozd skrývá tajemství, která dokáže odhalit jen pravý lovec. Když její otec přijde o všechno jmění a Jeva se musí společně se sestrami odstěhovat pryč z města, uleví se jí. Uprostřed divočiny se nemusí přetvařovat a usmívat se na bohaté dámy – nebo se vdát za bohatého šlechtice….
Ale ve chvíli, kdy v lesích zmizí při lovu její otec, nemá Jeva na vybranou – musí ho najít. A jediná cesta vede po stopách stvoření, které se otec snažil ulovit. Přes varování sester se vydává do lesa a stopuje Zvíře až do jeho království – zakletého údolí, zničeného zámku a světa plného stvoření, o kterých slyšela pouze v pohádkách. Do světa, který ji může zničit, nebo spasit.
Zbývá jen jedna otázka. Kdo přežije tento lov: Kráska, nebo Zvíře?


sobota 10. března 2018

Káva a sušenky #1

Myslím, že je čas na založení nové série, která by byla spíše povídací. Shrnula bych zde nejlepší knížky, které jsem za určité období přečetla, nebo naopak nejhorší. Můžeme se i rozpovídat o knihách, které nově vyšly anebo v blízké době vyjdou. Chtěla bych tady vytvořit takovou diskuzi, já bych něco započala a vy byste mi napsali váš názor do komentáře.

Asi jako první, bych zde vytáhla sérii Havraních kruhů. Věřím, že jste určitě o této sérii slyšeli, pokud ne, dám vám sem odkaz na recenze. 1. díl2. díl3. díl.
Autorka zde vytvořila naprosto promyšlený svět. Podle mě neokoukaný a je to zcela jiné fantasy, než na jaké jsme zvyklí. Hodně mě u prvního dílu, - Ódinova dítěte, - mrzí první polovina knížky, která je, dá se říci, nudná. Hodně čtenářů to odradilo a odložilo jí, což si myslím že je veliká škoda. Najde se zde někdo, kdo 1. díl nedočetl? Pokud ano, rozhodně bych se jen tak nevzdávala. Po prokousání se tou, pro někoho méně čtivou částí, naleznete zcela jiný svět, který vás naprosto pohltí.
Nevím jak vy, ale já jsem si při čtení prvního dílu, naprosto zamilovala Kura. To jméno, jsem potom prostě nedokázala zapomenout a byla jsem hodně natěšená, abych zjistila, jak se to sním bude dále vyvíjet. A musím uznat, že druhý díl, jsem četla s otevřenou pusou.

středa 7. března 2018

Tisíc kousků tebe - Claudia Gray

Autor: Claudia Gray
Počet stran: 280
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2017
Anotace: Rodiče Marguerite Caineové jsou geniální vědci, jejichž převratný vynález zvaný Ohnivák umožňuje cestování do různých dimenzí. Ale potom je Margueritin otec zavražděn a jeho vrah – hezký a tajemný Paul, asistent obou rodičů – stačí před zákonem uniknout do jiné dimenze. Marguerite nepřipustí, aby zůstal bez trestu, takže se ho
vydá pronásledovat. Dívka se zde pokaždé vtělí do alternativní verze sebe sama, ale setkává se také s alternativními verzemi lidí, které zná – včetně Paula, jehož život se s tím
jejím čím dál více proplétá. Marguerite brzy začne pochybovat nejen o Paulově vině, ale i o vlastních citech k němu. A vzápětí odhaluje, že pravda o smrti jejího otce je mnohem hrozivější, než předpokládala.


sobota 3. března 2018

Kapka tepla v zimě

Další knižní tipy. Tentokrát na nějaké knihy, které zahřejí,
protože v tomto počasí je to hodně potřeba. Doufám, že zde
najdete nějaké nové knížky a budu ráda, když mi do komentářů
napíšete nějaké tipy na vaše oblíbené knížky.

Kapka tepla v zimě

1. Tisíc polibků
Slaďoučký a romantický příběh, u kterého si určitě popláčete.
Mladičká Poppy dostane od své babičky, která umírá, sklenici s 
tisíci papírovými srdíčky. Na srdíčka si musí zapisovat  jen své
výjimečné polibky, dokud jich nebude tisíc a nezaplní tak celou
sklenici. Rune se jako pětiletý chlapec stěhuje se svou rodinou z Norska do městečka Blossom Grove v Americe. A tady se právě seznamuje s Poppy. Dívkou, o které už od prvního pohledu tuší, že bude jeho osudovou. Od této knížky jsem asi čekala něco jiného, než co mi poskytla. Není to však myšleno ve špatném, právě naopak. Tisíc polibků je naprosto nezapomenutelná kniha. Pokud se chcete dozvědět více, zde je Celá recenze.