neděle 31. prosince 2017

Knižní zklamání za rok 2017


Jak už si zřejmě většina z vás všimla, končí nám rok 2017 a brzo přivítáme nový. A víte, co to znamená? Další celý rok na čtení knih:D. Do komentu mi když tak napište jestli si dáváte nějaké předsevzetí a jestli si dáváte reading challenge, tak kolik kousků knížek jste letos přečetli.
No a jelikož určitě každý někdy četl knihu s velikým očekáváním, ale nakonec byl zklamaný, tak si zde ukážeme knihy, které takto letos zklamaly mě. Budou tu i knihy, které se mi líbili, ale nebylo to podle mých očekávání, snad chápete. Nebudu tu an

čtvrtek 28. prosince 2017

Zrádné srdce - Recenze

Autor: Mary E. Pearson
Počet stran: 320
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2017
AnotaceDruhý díl série Letopisy Pozůstalých. V zajetí barbarského krále mají Lia a Rafe jen malou šanci na útěk. Jejich jedinou nadějí je spoléhat na to, že král bude příliš ohromen jejím darem, než aby je popravil. Královo zaujetí Liou je však větší, než se na první pohled zdá. Stále je tu i Rafe, který jí lhal, ale pro její ochranu obětoval vlastní svobodu. Zatímco se probouzí Liinym dar a ona poznává sama sebe, je jí jasné, že ji čekají rozhodnutí, která ovlivní její zemi… i její vlastní osud.

pátek 15. prosince 2017

Symptomy knihomola

Další výplody mé "úžasné" knihomolské fantazie. Doufám, že se v tom najdete a budete se bavit.

1. Symptom: Pokoušíte se chovat jako vaše oblíbená postava z knížky. (Někdy i vypadat :D)

2. Symptom: Se svými kamarádkami se o knížce dokážete bavit i několik měsíců a všechno do detailu probíráte.

3. Symptom: Čtete vážně dobrou knížku. Nemůžete se od ní odtrhnout. Je tam zrovna velmi napínavá, akční a důležitá scéna a v tom okamžiku si uvědomíte, že je dvanáct hodin a vy ráno musíte vstávat do školy/práce.

úterý 12. prosince 2017

Ledová jako sníh - Recenze

Autor: Danielle Paige
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 296
Anotace: Sedmnáctiletá Snow žije v přísně hlídané klinice pro duševně choré. Hluboko uvnitř ví, že tam nepatří, ale na život mimo zdi nemocnice si skoro nevzpomíná. Jediné, co má, jsou divné sny. Vlastně ne, ještě má Balea – nejlepšího kamaráda, první lásku, člověka, kterého dokázala zničit jediným polibkem. Když Bale zmizí, Snow nezbývá nic jiného, než se vydat po jeho stopách. S pomocí podivného ošetřovatele, který ji pustí ven, se ocitne v Algidu. V mrazivé zemi, která je s její minulostí spojena víc, než si myslela. Algid je nevyzpytatelný, nebezpečný, plný čarodějnic, zlodějů a osudových setkání. Vládne mu krutý a mocný král. Když Snow zjistí, že jí v žilách koluje jeho krev, je postavena před volbu. Stane se hrdinkou nebo hříšnicí? Královnou nebo chudinkou? Vybere si mrazivou bezcitnost nebo pravou lásku? Úžasný příběh na motivy pohádky Sněhová královna od bestsellerové autorky Danielle Paigeové.

sobota 9. prosince 2017

Jeden z nás lže - Recenze

Autor: Karen McManus
Nakladatelství: Yoli
Počet stran: 368
Rok vydání: 2017
Anotace: Premiantka, princeznička, sportovní hvězda, školní grázl a kluk, co ví o každém všechno a nebojí se to napráskat všem. Tahle partička se sešla po škole, aby napravila své hříchy – konkrétně mobily při vyučování, kde nemají co dělat. Jenže ty mobily nebyly jejich a jeden z nich bude za hodinu mrtvý. Co se vlastně na Bayviewské střední stalo? Všichni přeživší mají motiv, protože jejich domnělá oběť plánovala zveřejnit jejich špinavá a ještě špinavější tajemství. Jenže jak poznat vraha, když každý má co skrývat?