čtvrtek 31. srpna 2017

Siréna - Recenze

Autor: Kiera Cass
Počet stran: 304
Rok vydání: 2017
Vydavatelství: CooBoo
Anotace: Oceán zachránil Kahlen před smrtí. Je to už dávno, co ji nenechal utonout, a od té doby mu slouží jako siréna. Svým zpěvem láká bezpočet neznámých do hlubin moře, aby tak splatila dluh. Může se pohybovat také na zemi mezi lidmi, ale protože by i jediným slovem mohla způsobit smrt, musí držet jazyk za zuby. Dívá se, jak žijí obyčejní lidé a těší se, až bude taky smět hlasitě mluvit, smát se a svobodně žít. Je smířená se samotou až do konce služby… ale pak se seznámí s Akinlim. Je to kluk, který má všechno, o čem kdy snila. Vypadá dobře, je srdečný, vtipný a bezprostřední, zajímá ho nejenom její krása. Všemožně se s ní snaží komunikovat, úžasně si rozumějí a vztah mezi nimi rychle přeroste kamarádství. Ať chtějí nebo ne, jsou spojeni poutem lásky… A Kahlen chce. Jsou tu však pravidla daná Oceánem a zamilovat se do člověka? To by jistě žádná siréna neměla. Bude muset Akinliho opustit. Žádný člověk nesmí v životě poznat mořský svět sirén. Jenomže poprvé po létech poslušnosti je Kahlen rozhodnutá následovat hlas srdce.

Z mého pohledu...
Je to už dávno, co oceán zachránil Kahlen před smrtí. Od té doby mu musí sloužit jako Siréna. Svým zpěvem láká lidi do hlubin oceánu, aby mu splatila dluh. Může také žít na zemi, mezi lidmi, ale protože je její hlas jaksi toxický, a může zabít každého kdo ho uslyší, nesmí vydat ani hlásku. Drží se stranou od lidí a jen sleduje, jak žijí, jak se baví a hlasitě mluví a smějí. Nemůže se dočkat, až bude taky moct tak svobodně žít. Je smířená se samotou, do doby, než splatí svůj dluh. Ale pak se objeví on... Akinli.

Jelikož, jsem si Selekci úplně zamilovala, nemohla jsem si nechat ujít, autorčinu další vydanou knížku. Je krásná jak navenek, tak i uvnitř. Knížku jsem si zamilovala už od první stránky. Je neuvěřitelně čtivá, příběh je naprosto úžasný, celá knížka je romantická a slaďoučká. Hlavní hrdinku, jsem si okamžitě zamilovala a v podstatě jsem si všechny hrdiny knížky neskutečně oblíbila.

Tato knížka poukazuje, jak je láska mocná. Je jako silné lano, které se nedá jen tak přetrhnout. Tuto knížku si myslím, že zamiluje snad každý. Budete doufat v ten šťastný konec. Budete mít pocit, jako byste byli sami hlavní hrdinkou a všechny pocity prožívali s ní.

Strašně moc se těším na další knížky od Kiery Cass a doufám že jich ještě bude hodně. Miluji romantické knížky se šťastnými konci a kdo též tak si tuto knížku musí přečíst.

Takže pokud milujete Kieru Cass, romantické knihy a, nebo to rovnou shrneme, kdo miluje celkově knihy tak mu to velmi doporučuji.

úterý 29. srpna 2017

Bestselleroví autoři, které jsem nečetla.

1. Nicholas Sparks


Prvním bestsellerovým autorem je již zmíněný Nicholas Sparks. Jeho knížky, - jako například: Nejdelší jízda, Nezapomenutelná cesta, Osudový začátek a mnoho dalších, - mě sice zaujali, ale zřejmě si je nepřečtu. Některé jeho knihy, byly i zfilmovány jako například: Vzkaz v lahvi, Bezpečný přístav a, nebo Talisman. Z těchto filmů, jsem viděla jen Bezpečný přístav, který se mi hodně líbil, přesto nemám potřebu si přečíst knížku. Jaký máte na tohoto autora názor vy? Líbili se vám jeho knihy?





2. John Green

Druhým bestsellerovým autorem, kterého jsem nečetla je John Green. Jeho knížky, - jako třeba Hvězdy nám nepřály, Hledání Aljašky, Sněží, sněží, Příliš mnoho Kateřin atd... - mě hodně zaujali, ale zatím jsem se k nim nedostala. Některé jeho knihy byly též zfilmovány. Jako například: Hvězdy nám nepřály a Papírová města. Film Hvězdy nám nepřály se Shailene Woodley v hlavní roli, jsem viděla a líbil se mi. Po knížce už se nějakou dobu koukám, přesto vždy šáhnu po nějaké Fantasy.


3. Stephen King


Dalším spisovatelem je Stephen King. Filmy, které byly zfilmovány, podle jeho knížek jsem viděla a hodně se mi líbili. Mrzí mně, že jsem jeho knížky nečetla, protože mě velmi lákají i přes nějaké negativní recenze. Nejvíce mě zaujali knížky jako je TO, Prokletí Salemu a Colorado Kid. Určitě si je, co v nejbližší době přečtu.


4. Stephenie Meyer

Autorku Stephenie Meyer a její
velmi známou, a i zfilmovanou sérii Stmívaní jsem nikdy nečetla. Viděla jsem pouze filmy, na který se ráda dívám, i když blbost hlavní hrdinky mi hlava nebere. Knížky bych si ráda přečetla, ale v nejbližší době to neplánuji. Možná to čtení pořád odkládám, protože mi kdysi sestřenice říkala že knihy četla a nelíbí se jí. No uvidím, ale pokud jste to vy četli, napište mi váš názor na knihy od Stephenie Meyer do komentu.

                                         

 


Nad tímto článkem jsem už chvíli uvažovala že napíšu, ale nevěděla jsem, jak bych to zformulovala, a tak sem si sedla k notebooku a prostě psala. 😃 Tak tohle by bylo z dnešního příspěvku o bestsellerových autorech vše, snad se vám líbil do komentu ↓↓↓ mi napište známé autory od kterých jste nic nečetli zase vy. Mějte se krásně a ahoj u dalšího článku.

Falešný polibek - Recenze

Autor: Mary E. Pearson
Počet stran: 368 
Rok vydání: 2017
Vydavatelství: CooBoo
Anotace: Království Morrigan je ponořeno v tradicích a příbězích o dávném světě, ale některé tradice princezna Lia nemůže překousnout. Například sňatek s někým, koho nikdy nepotkala. To vše pouze kvůli zajištění politického
spojenectví.
Lia má všeho po krk a je připravena začít nový život. V den své svatby utíká do na míle vzdálené vesnice, kde se usazuje mezi obyčejnými lidmi a především dvěma záhadnými a přitažlivými muži – jedním princem,
kterého si měla vzít, a jedním vrahem, který má za úkol ji zabít. Obklopena tajemstvími a lžemi musí Lia odhalit nebezpečné skutečnosti, které otřesou celým jejím životem, zatímco se pomalu začíná zamilovávat do jednoho z dvou cizinců.


Z mého pohledu...

Naše hlavní hrdinka, princezna Lia se má provdat za prince z Dalbrecku – kterého, však nikdy v životě nepotkala, - aby ujednala mír mezi královstvím Morrighan a Dalbreck. S tímto rozhodnutím však Lia vůbec nesouhlasí, a proto se rozhodne se svou komornou, - nejlepší přítelkyní, - Pauline, ve svůj svatební den utéct. Mají namířeno do městečka Terravin, které jí Pauline popisovala jako úžasné místo. Princezna však vůbec netuší, že ji sledují dva záhadní mladíci, které potká v hostinci, ve kterém začala pracovat, aniž by vůbec tušila, o koho jde. Lia oba mladíky okouzlí, stejně jako i ji oba mladíci zaujmou. To však netuší, že jeden z mladíků je princ, kterého si měla vzít a druhý vrah, který má za úkol jí zabít.


O téhle knížce jste už určitě slyšeli, nebo jste jí už četli. Poslední dobou je k vidění opravdu všude a já se ani nedivím. Na knížce se mi hodně líbilo, že až skoro dokonce, musíte hádat, který z chlapců je onen princ a který vrah. Já osobně jsem si myslela že to na 100 % určitě vím, ale nakonec jsem byla úplně vedle. Od knížky jsem měla velké očekávání, která se mi i splnila.

Autorka si dokázala velmi dobře poradit s novým, do detailu propracovaným světem. Hltala jsem stránku za stránkou. Knížka byla krásně napsaná, čtivá s vynikající atmosférou i dějem.

V knížce mě hodně zaujala hlavní hrdinka. I když není vycvičená k boji, tak aby si poradila v každých situacích a dokázala se o sebe postarat, tak nikdy nedovolí, aby kdokoli viděl její slabou stránku, a proto se snaží být silná a neoblomná.

I oba mladíci, - Rafe a Kaden – mně zaujali. Oba jsou svým způsobem sympatičtí a nikdo z nich není špatný, jen jeden z nich je donucen v souhrnu okolností dělat špatné věci. Přesto sem si víc oblíbila prince a jsem zvědavá pro koho se Lia v dalších dílech rozhodne a jestli nezměním názor.

Knížka se mi nakonec velmi líbila. Jsem z ní nadšená a všem jí mohu doporučit. Teď musím jen počkat do přeložení dalších dílů Kroniky pozůstalých.








pondělí 28. srpna 2017

Kontakty - Kde všude mě najdete

Založení blogu: 26. 8 2017
Email: chvilenacteni@seznam.cz nebo verca.kovarova.verca@seznam.cz 

Facebook: Stránky podle Annis 
Instagram: blogging_with_annis 
Databaze knih: Chvíle na čtení


Zůstaň se mnou - Recenze

Autor: Gayle Forman
Počet stran: 184
Rok vydání: 2009/ překlad: 2011
Vydavatelství: Yoli
Anotace: Talentovaná violoncellistka Mia si vždy myslela, že nejtěžším rozhodnutím jejího života bude volba, zda jít za hlasem svého srdce, jenž jí radí zůstat s Adamem, nebo se naplno věnovat druhé osudové lásce – hudbě –, protože to by znamenalo soustředit veškerou energii na studium na prestižní umělecké škole. Jednoho únorového rána se však všechno změní. Když se Mia po děsivé autonehodě probere, nic necítí. Vidí své mrtvé rodiče, těžce zraněného bratra – a nakonec samu sebe. Zatímco její tělo je v kómatu, ona sama může vidět a slyšet vše, co kolem děje. A najednou se musí rozhodovat, zda na tomto světě vlastně chce ještě zůstat, anebo zda o svůj život, který beztak visí na vlásku, bojovat přestane.

z mého pohledu...
Naše hlavní hrdinka Mia, vede normální život. Hraje na cello a má kluka, - Adama, který miluje Rock. Toho osudného dne se Mia se svými rodiči a se svým mladším bráškou vybourají. Přežije jen ona. Je odvezena do nemocnice, kde leží v kómatu, ale slyší a vidí co se kolem ní děje. Je jako duch. Vidí všechny okolo sebe, ale nikdo nemůže vidět ji. Slyší všechny okolo sebe, ale oni nemohou slyšet ji. A je jen na ní, jestli se rozhodne zůstat a žít svůj život, bez svého brášky a bez rodičů anebo opustit všechny své milované...

Na tuhle knížečku, jsem měla zálusk hodně dlouho. Má krásnou obálku a je podle ní natočen film. A protože se mi trailer na film hodně líbil, přečíst si knihu, byla samozřejmost.

 V knížce se nám prolínali kapitolky dvou časových dějů, a to přítomný a minulý, - neboli Miiny vzpomínky. Upřímně, jsem se v tom malinko ztrácela, ale asi v polovině knížky jsem si na to zvykla. O hodně víc, se mi líbili kapitoly z přítomného času. Námět byl velmi zajímavý, a knížka se hodně dobře četla a styl psaní mi sedl.

Knížka mě pobavila, ale i rozesmutnila. Donutila mě nad ní přemýšlet ještě dlouho po přečtení. Jediné, co mě trochu mrzelo byl konec. Ráda bych totiž věděla, co bude potom, jak bude pokračovat Miina cesta, ale bohužel, to už jsem si musela domyslet.  Autorka však napsala i druhý díl, této knihy a ten mám v plánu, si co nejdříve přečíst.

Knížka je to velmi tenká, a proto končí skoro hned po prvním otevření, což mě mrzelo. Knížku jsem si, ale hodně užila a můžu jí jen doporučit.


neděle 27. srpna 2017

Metoda 15/33 - Recenze

Autor: Shannon Kirk

Počet stran: 240

Rok vydání: 2017

Nakladatelství: Omega

Anotace:  Představte si bezmocnou, šestnáctiletou, těhotnou dívku, kterou právě někdo unesl z domova a naložil do špinavého auta.
Jenže: dívka je sociopatka, má IQ na hranici geniality a je to skvělá manipulátorka. Od první chvíle únosu touží po dvou věcech – ochránit své nenarozené dítě a nemilosrdně se únosci pomstít. Promyšleně a s klidnou hlavou kalkuluje a čeká na správný okamžik k útoku.

Tento thriller je o tom, co se stane, když oběť je stejně bezcitná jako únosce. Příběh plný zvratů vede k zamyšlení, kdo je tu vlastně oběť a kdo agresor
.



Můj názor...
Když jsem uviděla poprvé tuhle knihu v knihkupectví, věděla jsem, že si ji musím přečíst. Ačkoli jsem zastánce spíše knih žánru Fantasy a Romantiky, kniha Metoda 15/33 se mi moc líbila. Pro mě, to bylo něco nového, bylo to napínavé s dobrou atmosférou, a hlavně hodně čtivé.

Tak si pojďme představit hlavní hrdinku, a to ne ledajakou. Už podle anotace se dozvíme že naše hlavní hrdinka má IQ na pomezí geniality, což ovšem vůbec netuší její únosce. On totiž vůbec neví, že jeho oběť střádá plán pomsty, že její chování je jen zástěrka a že se blíží poslední dny jeho života. Nenechává nic náhodě a snaží se být co nejvíce přesná, nesmí nastat žádná chyba, a protože je hlavní hrdinka v pokročilém stádiu těhotenství a nemůže se fyzicky bránit, nápomocný jí může být jen její mozek.

Děj se vypráví v první osobě a střídají se tu dva vypravěči, a to naše hlavní hrdinka Lisa a poté zvláštní agent Roger Liu, který se zabývá případy zmizelých dívek.

Kapitoly z pohledu Lisy se mi líbili, její střádání plánu a popisování vědeckých metod byly zajímavé. Někomu se líbit nemusí, ale mě nadchli. Totéž i u agenta Liu, jehož kapitoly byly vtipné a hlavně napínavé.

Hlavní hrdinka se však nemusí líbit každému, a proto se sní možná nebudete moci ztotožnit. Na oběť se chová velmi arogantně a sebevědomě, i když by spíš měla sama sebe litovat a prosit o milost.

Podle jejího myšlení, vám musí být jasné, že to normální šestnáctiletá dívka nebude. Čas tráví většinou ve své laboratoři, kde provádí různé pokusy a experimenty. Její matka je velmi uznávaná soudní obhájkyně a otec bývalí příslušník speciálních jednotek, vědce, jehož specializací je problematika využití radiace v lékařství.

A ano, jak jste si mohly povšimnout, příběh není vyprávěn v přítomném čase, ale jako vzpomínkové vyprávění.

Celkově se mi kniha velmi líbila. Byla velmi napínavá a hodně čtivá. Nemohly jste se od knihy odtrhnout, protože kapitoly byly ukončovány v tom nejnapínavějším momentě. Proto jsem knihu přečetla na jeden zátah. Autorka vytáhla z napětí úplné maximum, a proto tuto knížku jen tak neodložíte.
Knížku Metoda 15/33, můžu doporučit opravdu každému, kdo miluje napínavé, dobře propracované, a hlavně originální příběhy. Takže šup, šup do knihkupectví, koupit tuto knihu a jen se začíst do příběhu o pomsti-chtivé, mladé dívce.